ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ

RESHAPE BODY SCULPT EMS – ΟΦΕΛΗ & ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΚΓΥΜΝΑΣΗΣ

Ο όρος EMS προέρχεται από την αγγλική πρόταση Electromagnetic Muscle Stimulation που σημαίνει ηλεκτρομαγνητική διέγερση των μυών.

Η ηλεκτρομαγνητική διέγερση προκαλεί συστολή και διαστολή των μυών με τη χρήση ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων και συχνοτήτων. Η πρόκληση αυτών των κυμάτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αύξηση ή αποκατάσταση της κινητικότητας αλλά και για ενδυνάμωση. Η χρήση των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων είναι γνωστή εδώ και αρκετά χρόνια στην ιατρική και χρησιμοποιείται σε προγράμματα κινητικής αποκατάστασης. Τα τελευταία χρόνια η φυσιολογία ανέδειξε τους μηχανισμούς με τους οποίους η διέγερση αυτή βοηθά με έναν τρόπο απολύτως φιλικό το σώμα χωρίς να απαιτείται κάποιος να κινηθεί ή να κάνει χρήση αντιστάσεων προκειμένου να εκγυμνάσει μύες που έχουν ατροφήσει. Επίσης, επιτυγχάνει την πλήρη προστασία του μυοσκελετικού συστήματος και των αρθρώσεων δυναμώνοντας τους μύες που τα περιβάλλουν.

Εύλογα κανείς συμπεραίνει ότι η ηλεκτρομαγνητική διέγερση μυών μπορεί να προσφέρει οφέλη εκτός από την φυσικοθεραπεία και στην εκγύμναση. Σειρά μελετών από διάφορα πανεπιστήμια τα τελευταία χρόνια αναδεικνύει την αποτελεσματικότητα της χρήσης EMS σε άτομα ενεργά στην άσκηση αλλά και σε άτομα μη ενεργά στην άσκηση που είχαν ορατά αποτελέσματα σε μικρό χρονικό διάστημα. Στην πράξη, αυτό που αποδεικνύεται είναι το «χτίσιμο» των μυών και η διαμόρφωσή τους καθώς και η αύξηση της δύναμης και της ευελιξίας ατόμων που είναι ενεργά στην άθληση. Για τους μη ενεργούς στην άθληση τα οφέλη είναι εμφανή όταν στοχεύει σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως για παράδειγμα τους κοιλιακούς, τους γλουτούς και τους μηριαίους.                                                                                       

Κατά τη διάρκεια της εκγύμνασης με Reshape Body Sculpt EMS το 100% των μυών που βρίσκεται κάτω από την κάθε κεφαλή εξόδου ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων ενεργοποιείται διαδοχικά κάνοντας διαδοχικές συσπάσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές οι συσπάσεις των μυών είναι δυνατότερες και πιο έντονες σε σύγκριση με την προσωπική σωματική άσκηση. Εάν κανείς το συγκρίνει με τη φυσική προπόνηση θα διαπιστώσει ότι με τη μέθοδο EMS ενεργοποιείται ο πυρήνας των μυών κάτι που εξασφαλίζει καλύτερο εσωτερικό συγχρονισμό τους. Δεδομένης της διάρκειας αλλά και των ακραίων συστολών – διαστολών που συντελούνται σε 30 λεπτά προπόνησης με Reshape Body Sculpt EMS άνετα μπορούμε να πούμε ότι ισούται με 5,5 ώρες συμβατικής άθλησης.

Στα παραπάνω προστίθενται και τα παράλληλα οφέλη της καύσης του λίπους που χρησιμοποιείται σαν ενέργεια προκειμένου οι μύες να ανταποκριθούν στις ακραίες συστολές – διαστολές που πραγματοποιούν.